School: Mágh Rua (Murroe)

Murroe, Co. Donegal
P. S. Ó Dochartaigh

1. Sgéal
    Bhí bean ann uair amháin agus bhí cailín ar fásta aici agus chá rabh sí ag fágail a dath le h-ithe ac craiceann de préataí agus bliadhna deág. Sa deireadh déirig an cailín tinn agus bí sí na luighe ins an leabaidh agus í go h-olc. Thainig an bean isteach go dtí an seomra le plata agus rudai deasa ar an plata agus dubhairt sí nach rabh siad fá na choinnil Fuair an cailín bocht báis leis an ocras. Thainig na gardaí agus chuir siad an bhean go dtí an priosiún go deireadh a shaoghal. D'innis mo mháthair Máire Ní Ghallchobhair an sgéal sin damh.
    Micheal Ó Gallchobhair
    Murroe, Co. Donegal