School: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (roll number 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Donegal
Áine Ní Dhochartaigh

1. (continued from previous page)
    thar na bharach acht é leigint na bhaile an oidhche sin. Thainig sí air lá thar na bharach agus cha rabh sí fá choinne í leigint ar shiubhal. Lean sí é gur chuir sí amach le binn é (Binn a Mharcuis atá istigh i gcaorán Caoldroma)
    Rinne seisean fead ar a chú a bhí sa bhaile. Mhothuigh an cú é agus tharraing an cú air., Lean an cú an cailin ruaidh gur mharbhuigh sé í ag Sráth na Bratóige-sin an t-aimn a tugadh ar an áit mar nach rabh le feiceáil ach bratógaí nuair a mharbhuigh an cú í- ní rabh corp ar bith ann.
    ( Deir Domhnaill Mac Giolla Ruaidh gur tharlaidh seo le linn saoghal a athara fhéin, agus go bhfaca sé fhéin teach Mharcuis. Tá Sráth na Bratóige a chois na h-abhna i mBeadlom.)
    Baile an Easa, Co. Donegal
    An Fál Carrach, Co. Donegal