School: Ceathramhadh Ceanainn (C.) (roll number 10842)

An Cheathrú Cheanainn, Co. Donegal
Áine Ní Dhochartaigh

1. (continued from previous page)
    feagacha. D'fhág mé amuigh ag taoibh an toighe iad, agus annsin nuair a chuaidh mé isteach phioc mé préataí agus nigh mé iad agus chuir mé sa phota iad. Chroch mo mháthair an pota ar an teine agus nuair a bhí na préataí bruithte thóg sí iad agus shil sí an t-uisce, agus bhrugh sí annsin iad leis an tuairgnín.
    Roimh a dteachaidh an ghrian a luighe, fuair mé bratóg ó gach duine sa teach.Rinne mé beart daobhtha agus chuir mé isteach sa chruaich coirce iad.
    Nuair a tháinig an t-am chuaidh mé amach, taobh amuigh de'n doras, agus chuaidh mé síos ar mo ghlúnaibh agus
    Áine Ní Dochartaigh
    An Fál Carrach, Co. Donegal