Scoil: Baile na Bó (uimhir rolla 2260)

Baile na Bó, Co. Donegal
Ailbhe Ó Conáin

Ainmneacha Áiteach
    Chaitheadh siad a ghabhail síos gach lá go dtí an fhairrge gach lá agus málaí de sleabhach agus rudaí eile a thabhairt aníos leóbhtha.
    Sin mar fuair sé an t-ainm.
    Ceabarnach 2. Bhí páirc ann darbh ainm an Cheabarnach. Bhí an talamh fliuch agus é iongantach gearbh agus clocha móra go leór ann agus sin mar fuair sé an t-ainm.
    Garradh Mór 3. Tá garradh ann darbh ainm an garradh mór. Tugadh an t-ainm sin air mar go rabh sé níos mo nach na garraineacha eile agus tá sé níos deise.
    Garradh Beag. 4. Tá garradh ann darbh ainm an garradh beag Tugadh an t-ainm sin air mar go rabh sé iongantach beag. Tá talamh maith ann agus níl cloch ar bith ann.
    Creig. 5. Tá páirc ann agus tá creig ann i lár. Tugadh an t-ainm sin ar an pháirc mar go bhfuil an creig ann agus clocha móra go leór.
    Doire Uí Fhríl, Co. Donegal
    Máighréad Nic Fhionnghaile