School: Baile na Bó (roll number 2260)

Baile na Bó, Co. Donegal
Ailbhe Ó Conáin

Léigheasanna ar leanamhaint
    i Ráithche fá choinne an déideadh. Ta cros ann agus tá dhá pholl ann. Caithfí tú cuid de'n chréafóg a tabhairt leat agus é a chuir ann do béal an oidhche sin agus é a choineál a istoigh go maidín sin leas an déideidh.
    Truich 2. Tá léas fá choinne an truich. Caithfí an duine a bhfuil an truich air a ghabhail isteach faoi asall trí uaire agus teintean mín choirce a dheanamh, agus é a tabhairt don n-asall le h-ithe agus an méid a thuiteadh amach as a bhéal an duine sin é a ithe.
  2. Ainmneacha Áiteach
    Páirceanna.
    (Gar)radh Eanóige. 1. Bhí garradh ann darbh ainm garradh eanóige. Bhí trí bhean ann agus bhí siad iongantach bocht. Ní rabh biadh ar bith aca le h-ithe.