School: Baile na Bó (roll number 2260)

Baile na Bó, Co. Donegal
Ailbhe Ó Conáin

Leigheasanna ar leanamhaint
    síos go dtí an t-sean teampall atá síos i Ráithche agus caithfidh tú grainín creafóige a thógáil, tá croich Colm Cille shíos ann agus tá poll sa chroich tá an chréafóg istoigh sa pholl. Má shéid tú síos togfaidh tú an chreafóg agus bhearfaidh tú leat na na bhaile é. Cuirfidh tú faoi do cheann é san oidhche, gheobhaidh tú biseach annsin.
  2. Sean Scoilteachta.
    1. Bhí fear ar an Dúnmór tá 95 bliadhain ó shoin. Bhí sé suas le 50 bliadhain de aois.
    Séan Mac Pháidin a bhí air. Bhí teach cionntuighe aige fhéin. Chruinneadh na daoine uilig isteach eadar páistí agus daoine móra. Ní rabh an fear i na mhaighistir acht bhí se ábalta léaghadh. Ní rabh sé abalta sgriobh. Ní rabh( an fear i na) a dhath aca ach léaghadh. Bhí dhá leabhar aca, an leabhar glas a bhí ar chionn