School: Baile na Bó (roll number 2260)

Baile na Bó, Co. Donegal
Ailbhe Ó Conáin

Sean Scoltacha ar leanamhaint
    donna. Bhí giota eadaigh casta thart fá na mhuineal. Bhí sean bhróga air. Bhéarfadh achan dhuine sgilling san mhí dó.
    2. Bhí fear ann aon uair amháin. Séamus Ó Dubhgáin a bhí ann. Bhí sé na mhaighistir i mBaile na Bó. Thuit sé amach leis na daoine agus dimthigh sé. Chuaidh sé soir na Meachaire Meadhonach. Bhí sé ag teagas istigh i sean sgiobál. Bhí fuinneóg amháin air agus doras. Cha rabh áit ar bith teineadh ann. Teach ceanntuighe a bhí ann. Ins an oidhche bhí an scoil ann. Daoine móra uilig a bhí ann. fear meadhon aosta a bhí ann. Bhí sé ag foghlam leigeamh agus sgriobhadh daobhtha. Bhí feasóg mhór fada air ní rabh blagoid ar bith air. Bhí cóta gorm air agus briste buidhe. Bhí dhá mhaide ó cheann go ceann an toighe agus bhí dha mhaide treasna.
        1. buildings
    Sighle Nic Fhionnghaile