School: An Sraith Mhór (roll number 15208)

An Srath Mór, Co. Donegal
Brighid Ní Ghaodhchain

amháin amuigh. Baineann an duine sin an cluiche.
    2. Thart an bhróg.
    Fir a imrigheas an cluiche seo.
    Suidheann achán duine thart i bhfáinne a a gcosaí amuigh acú. Cuireann siad bróg thart faoi na másaí acú ó dhuine go duine. Cé bith duine a gheobhtar an bróg aige caithfidh seisean dul amach agus é do chuartú.
    3. Folaigh an golaigh
    Téidheann duine thart ó dhuine go duine agus "golaigh" leis ( cnaipe no rud beag ar bith eile) Déireann sé agus é ag cur a lámha isteach i lámhaibh an duine eile
    "Folaigh tusa an golaigh seo go maith maith maith"
    Téidheann sé thart ortha uilig agus bheireann sé an "golaigh" do dhuine inteacht. Annsin cuireann sé ceist ar ghach duine ar a seal tomhas cé aige abhí an "golaigh". Cé bith duine a thomhasann i gceart é bíonn an "golaigh" aige. Téidheann
    Sean Mac Aoidh
    Gleann Domhain Beag, Co. Donegal