School: Mín na Croise

Mín na Croise, Co. Donegal
Máire C. Ní Choileáin

1. Bhí baintreabhach na cómhnuidhe i dtoigh bheag ar thaobh sléibhte agus bhí gasúr aici. Lá amháin chuir sí an gasúr 'na bhaile mhór fa choinne neithe a bhí a dhíoghbhail uirthi. D'imthigh an gasúr s 'na bhaile mhóir Fuair sé na h-earraidh agus thug aghaidh ar an bhaile. Bhí sé ag teacht anuas an t-sráid agus chonnaic sé siopadór a rabh mórán "marbles" aige. Chuir sé a lámh anonn fa choinne cuid aca ach faraor! ní rabh aon ceann leis. Shíl an siopadór go rabh agus lean sé an gasúr. Fa dheireadh fuair an gasúr fhad le droichead agus
    Peadar Mac g Ceannfaele
    Conall Mac g Ceannfaele