School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí righ ann aon uair amháín agus bhí teach ag a thaobh, agus fear agus bean ann agus stócach beag dar b'ainm dó Seán.

(continued from previous page)
    d'iarr an fear seo air luighe síos go muirfeadh sé é. Thug Séan amach sgian agus chuir fríd chroidhe an fhir móir é, agus nior thairring sé an dara h-anal.
    Annsin chuaidh Séan síos ag an righ agus d'innis sé dó go rabh an fear marbh aige. Annsin chuir Séan agus an righ an fear seo agus níor goideadh a dhath mine ar an righ o seo amach.
    Thug an righ Séan, a athair, agus a mháthair isteach go dtí an caisléan, agus d'fhan siad annsin go bhfuair siad bás.
    Aodh Ó Gallchobhair
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Donegal