School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéaltaí (continued)

Bhí fear ann aon uair amháin, agus bhí triúr mac aige. Bhí an mac a b'óige iontach maith ag obair, agus bhí an bheirt eile iontach fallsa.

(continued from previous page)
    agus an talamh acu fhéin. D'fhán an bheirt acu i gcuideachta a chéile o'n lá sin go dtí an lá indiu.
  2. Scéaltaí

Nuair a bhí Ó Domhnaill ag cur suas caisleán in Dún na nGall fadó an méid a thógfadh sé sa lá bhéadh sé leagtha ar maidin.

Nuair a bhí Ó Domhnaill ag cur suas caisleán in Dún na nGall fadó an méid a thógfadh sé sa lá bhéadh sé leagtha ar maidin. Bhí sé saor cloiche aige. D'oibir siad go dtí oidhche Aoine.
    Smaointigh sé go gcuirfheadh sé trí saoirí eile a dhobair siocair an Domhnach a bheith ag teacht, agus smaointigh sé go gcoimheadochadh sé an caisleán an oidhche seo.
    Nuair a d'imthigh na saoirí oidhche Shathairn, shuidh sé ag coimhead an chaisleáin. Nuair a bhí sé 'na shuidhe tamall, agus a aghaidh ar an obair, agus nuair a d'amharc sé thart bhí bean bheag ruadh 'na
    Mícheal O Gallchobhair
    Mícheal O Comhail