School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    is duitse a bhéirim mo chasaid maidín agus tráthnóna le me a shabhail ar an peacadh agus a chur ar an eolas go pobal na h-airighthe an áit a siltear na ndéor.
  2. Ó a mhaighdean a mháthair Mhuire agus a Mháthair Dé, bhfuil fuasgladh na cruinne ar do lámh go léir. Iompuigheann ar do leanbh a d'fuiling páis go gé. Ó a Mhaigdean Mhuire agus máthair De 'go bhfuil fuasgladh na cruinne ar do lám go léir.
    Is mé an creatúr lag faoi ualach trom. Ar mhéid mo pheacadh is aireach liom. Aduigim creideamh De go síor, Grádh mo chroidhe agus dochas fíor. Ó chois na croise glaoidim suas, a Thighearna Iosa glaoidim anuas.
    Sorcha Ní Churráin
    Mín Átha Buí, Co. Donegal