School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    an ghlór. As a mháthar na gile 'gus a mháthar na glóire-is leat a guidhim=sé mó chasoide maidin as tráthnóna. Is tú an realt éolais gabhail romham ins na bealaighe ahgus a chuireas an dóigh ar an pheacach.
  2. A Mháthair Pheadair ce'n áit ar chodhluigh tú aréir? Chodhluigh mé ar neamh an áit ar chodhluigh Mac Dé. Cá gcodhlochaidh tú anocht?
    Fá chosa Chríost. Goidé sin romhat? Na h-aingle. Goidé sin do dhiaidh? Na h-easbuig.
    Goidé sin leat in dó lámh? Soitheach uisge choisreactha a chuir Iosa liom le h-ól ar leabaidh an bháis.
    Brighid fa na mbrat, agus Muire fá na Mac, Mícheal geal fá na ceann-dhá lámh Dheis Dé go rabh fá dtaoibh damh go maidin.
    Fuair mé an urnaigh seo fosta ó Bhrighid Ní earcáin, fana-bhuidhe, Gort-a-choirce
    Is mé an creatúr bocht fé ualach throm, ar úr mó pheacaidh is aireach liom. Ach admhuighim creideamh Dé go
    Maighread Níc Suibhne
    Fána Bhuí, Co. Donegal