School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    Ceithre coirneail in mo leabaidh, ceithre h-aingle go rabh amuigh agus Dia go rabh istoigh. Dia agus Críost go rabh fá dtaobh dúinn go dtí an t-am seo imbarach. Ma thig dadaid orm Dia mór musgail mé. Muire aingle congbuigh mé. Dia tabhair anois damh é. Tabhair go bráth siorruidhe damh é.
    Brigid fá na mbrat. Micheal fa na cheann dhá láimh Dé go rabh thara m-anam an la deireannach.
  2. Beannuigh inne a Dhia ar mbiaidh agus ar ndeoch. is tú cheannuigh sinn go daor agus shaothruigh sinn thar eile olc. Cúig arán agus an dá iasg ar na cúig mhíle do rann Dia. Reath an rí roinn an roinnt go dtigidh ar gcuid agus ar gcomhrainn. Go mbeannuighidh Dia ar gcuid agus ar gcuideachta.
    Chonnaic mise an Mhaighdhean Bheannuighthe agus í ag siubhal ar thalamh beannuighthe, Bhí trí leabhar Aifrinn leithí agus trí sagairt ag gabhail a cheóil. seacht gclog da mbuaileadh
    Sighle Ní Ghallchobhair
    Caoldroim Íochtarach, Co. Donegal