School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Ar ghabhail a luighe ar mo leabaidh domh. I gabhail i mbáis coladhta dom. O Dhia bheirim m-anám duit ar do aon Mac.
    Coinnigh anois é, coinnigh aráist é.
    Ó Íosa coinnigh a choidhche é. ceithre cóirneal ar mo leabaidh, ceithre aingle go rabh fa dtaobh de. Dia go rabh amuigh, agus Dia go rabh astoigh Dia agus Críost go rabh fa'n teach, agus ma thig a dhath orainn agus muid ar gcodladh, is í an Mhaighdean Mhuire a mhusglochas muid. Dia Mhuire fa nar ndruim, dídeann fa nar dhá bhonn, idir Bríghid agus a brat. Muire agus a Mac agus Micheal Pháis Dé Dhá láimh Dé fa nar n-anam an lá deireannach.
    Sorcha Ní Ghallchobhair, Caiseal -na-gCorr, Gort-a-Choirce
  2. Éideadh a fuair mé o Mhuire peacach bocht mé. Ní fiú mé a glacadh muna rabh Críost agam ar uair mo bháis.
    Gcluin sibh mé locht na scabal
    na déanaidh failighe in bhur gcás.
    Is truaighe sin fear i bhfad o na caraid agus é 'na luigh ar leabaidh an bháis. A dhuine bhocht gan céil na dean bréagh le Muire na h-ith
    Síle Ní Bhaoighill
    Mín Doire, Co. Donegal