School: Caiseal na gCorr

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    Éirigheann abhann eile thall i loch a duine, agus théidheann sí isteach i n-abhainn Ghleann Áth, agus an áit a dtig siad le chéile bheirtear bun an dá abhainn air.
  2. Tá mé mo chomhnuidhe ar an Mhín-Bhuidhe. Ní baile iontach mór atá ann, agus tá sé iontach clósailte d'on Eargail. Tá sé suidte ar an taobh thiar dtuaidh de Co. Dhún na nGall.
    Talamh creafóige, talamh cliath ghoirm, agus talamh domasaigh atá ann. Tá an triomadh cuid de fe bharraí, agus an chuid eile de tá sé faoi fhéar agus portaigh. Talamh iontach maith atá ann ag tabhairt barraí, ach níl sé comh maith sin ag an fhéar. ní mo na go mbíonn oiread ag fás air agus chongbhuigheas an t-eallach ag gabhail rith an t-samhraidh.
    Níl coillte ar bith ins an áit, ach tá cruthú le fhághail go rabh fadó, no tá na rútaí le féiceail
    Aodh O Gallchobair