School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí buachaill ann uair amháin agus fuair a mhathair bás. Phos a athair bean eile agus bhí sí iongantach cruaidh.

(continued from previous page)
    deireadh leis na fathanna anois agus leig sé an teallach isteach sa choillidh agus d'imthigh se fhéin fríd. Thainig sé fhad le teach beag agus istigh sa teach seo bhí dha bheathach agus iad coirighthe go deas. Bhí bocsa ins an choirnéal agus é lán cultacha agus bróga deas.
    Chuaidh an buachaill abhaile an oidhche sin agus dubhairt fear leis go rabh inghean ag rí na h-áite seo agus go rabh sgaifte saigdiúirí ag gabhail a theacht isteach ón fhairrge imbárach agus go rabh siad ag gabhail a thabhairt an inghean seo ar shiubhal. Chuir an rí sgeula ag achan dhuine a theacht agus an inghean a shabhail. Thig leat-sa a bheith linn fosta arsa an fear. Dubhairt an gasúr nach rachadh sé.
    Lá ar na bhárach chruinnigh cuid mór ag caislean an rí acht
    AT0300: The Dragon‑Slayer