School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí buachaill ann uair amháin agus fuair a mhathair bás. Phos a athair bean eile agus bhí sí iongantach cruaidh.

sa pháirc agus d'fan an buachaill ag an gheafta.
    Thoisigh an bheirt ag troid, ní rabh siad i bhfad ag gabhail do gur marbhuigheadh an tarbh eile. Chuaidh an gasúr isteach sa pháirc annsin agus d'imthigh an bheirt acu leo giota eile go dtainig fhad le páirc in a rabh tarbh eile. Bhí an ceann seo an mhór agus níos laidre nó an ceann a bhí ag an bhuachaill. Sul a dteachaidh an tarbh isteach sa phairc ag troid dubhairt sé leis an ghasúr go mairbhfheadh an tarbh eile eisean agus go mairbhfeadh seisean an tarbh eile. Annsin d'iarr sé air theacht isteach sa pháirc nuair a bheadh an troid thart, agus go bhfuigheadh sé bata óir ar rópa i gceann de na cluasa agus spád ins an cheann eile. Dubhairt sé leis go sabhlochadh an bata óir agus an ropa é am ar bith a mbéadh
    AT0300: The Dragon‑Slayer