School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí sin ann agus is fada o bhí dá mbeinn sé gan aon sgeal chumainn fhéin sgéal. Bhí stocach ann dar'b ainm Jack. Bhí sé fhéin agus a mhathair na gcomhnuidhe go bocht.

(continued from previous page)
    nimteocaidh mé arais arsa Jack agus d'imtigh. Shiubhail sé leis giota fada no go dtáinig sé fhad le teach. Bhuail sé ag an doras agus tháinig cailín óg amach. Chuir sé ceist uirthí an dtiocfadh léithe loistin a thabhairt do. Dubhairt sí nach dtiocfadh no go rabh trí fathach na gcomhnuidhe sa teach agus gur goideadh tábla agus gearan bán an oidhche roimh sin. Ach leig isteach mé arsa Jack tá mise modamhail, macanta char ghoid mé a dhath ariamh. Ach leigh sí isteach é ins an deireadh. Chuir sí siar faoí an phrios é.
    Cha rabh abhfad go dtáinig na trí fathach isteach. Chuireadh ceist ar an chailín ca dteachaidh an gearan bán agus an tábla. Dubhairt sé na rabh fhios aici ach gur goideadh iad. Bhí bata saitte amach as barr an phrios agus arsa fear aca leis an bhata Round the bata léim an bata anuas
    AT0564: The Magic Providing Purse and “Out, Boy, out of the Sack!”
    Sorcha Ní Ghallchobhair