School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí bean agus fear ann aon uair amháin, agus bhí siad iongantach bocht. Lá amháin chuaidh síad síos na chladaigh a bhaint leathaigh.

(continued from previous page)
    agus thainig sise isteach fósta, agus chuir sí a soc síos ins an phota, agus sgaladh í ach ní thiocfadh leithe an soc a thabhairt aníos, agus bhí sí gabhail thart fríd an teach ar mire, agus sa deireadh chuaidh sí amach ar bhun an dorais, agus a soc greamuigh d'en phota. Chuaidh sí suas ar chlaidhe, agus thuit sí aríst, agus thuit cloch na mullach, agus briseadh an pota, agus marbhuigheadh an mhuc.
    Nuair a mheas an bhean an brachan a bheith fuar thainig sí aníos, agus d'iarr sí ar a fear gan a bheith i bhfád go mbéadh sé suas.
    D'imthigh an bhean, agus nuair a chuaidh sí isteach 'un toighe ní rabh pota ar bith le feiceail aici, nuair a thainig an fear isteach chuir sí ceist
    Proinnseas Ó Cuireáin
    Micheál Ó Cómghaill