School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí fear agus bean ann won uair amháin agus bhí siad íontach bocht. D'imthigh an fear go h-Albain a shaothrughadh.

(continued from previous page)
    ag scríobh chuicí. Seachtmhain na dhiaidh sin fuair sí litir uadh, agus dubhairt sé leite, "An meid airgid a fuair mé o d'imthigh mé chaill mé uilig é ann oidhche amháin."
    Scríobh sí chuige arís, agus chuir sí ceist air nar chualaidh sí í an oidhche a bhí sí ag an phrios fa choinne an airgid. D'innis sí de go rabh sí taobh shíos de'n adhmad a bhí ag beanna an tighe, agus d'iarr sí air a theacht, agus go mbéadh neart airgid acu feasta.
    Tháinig an fear 'na bháile, agus ní rabh siad lá bocht ní ba mhó.
    Maighread Ní Fearadaigh