School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí gabha ann fado d'arb ainm Con. Lá amháin bhí sé sa ceardta agus nuair a bhí gach rud deanta aige d'amharc sé amac ar an doras.

(continued from previous page)
    sa teine í. Fa chionn tamall d'amharc sé isteach sa teinidh ach ní rabh athrach ar bith uirthí. Chuir sé neart aibhleogaí ar a mullach ach ní rabh maith ann. D'amharc sé isteach sa teine arist ach ní rabh le fágail aige ach moll luath. Bhí sé i gcruadh-cás bí a máthair dóighte aige. D'imthig sé leis fríd na cnuic, ach lá amháin smaointigh sé go rabh sé amaideach no nach mbéadh fhios ag duine ar bith caidé d'éirigh dí. Pill sé abaile.
    Lá amháin tháinig an righ le cruidteaca a fhágail ar a capall. D'iarr sé ar Con deifre a dheánamh, agus go rabh seisean ag gabhaill anonn annsin a dh'amharc uadh.
    D'imhthigh sé. Thug Con leis an
    AT0753: Christ and the Smith