School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. (continued from previous page)
    ag tabhairt bás seandaoine agus páistí a deirfeadh sé a dtógailt as na tighte. Bhí staisiún ar an t-Sruthan agus bhí an t-árd sagart Father John O Boyle ag bórdail tigh Sheain Ua Domhnaill ar an Fhalcarrach.
    Bhí siad le tiomaint an mhaidin seo ag buachaill an t-Sagairt Mhóir. Bhí maidin bhuadhartha ann an mhaidín cheudhna Bhithear ag cur amach muintir Phruislais. Bhí Father James ar daoraidh agus deirigh cunfadh eadar é fhéin agus an t-Árd sagart ar an chasan. Dubhairt an buachaill ( ta sé marbh anois), gur b'fearr leis é an talamh a shlugadh nó bheith ag éisteacht leo. Thainig an Sagart Mac Phaidín amach chun cuidighthe le muinntir Phruislais eadar tamall ag siubhal agus tamall ar dhruim beathaigh, Bhí an duine bocht saruigh amach.
    Chuaidh fear as an bhaile seo leis a iomchar a chóta mór
    Seamus Ó Gallchobhair