School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí baintreach ann am amhai agus dha cheann deag de clann aicí, seisear mac agus seisear nigneach.

(continued from previous page)
    bean air a dtiocfadh leithe tairngearacht a dheanamh, agus d'iarr sí giota caora air agus go dtabhairfeadh si madadh do, agus thug sé giota duithe. Annsin chuaidh sé 'na bhaile agus d'innis se doibhthe gur bean a thug an madadh do air giota de'n caora.
    Casadh an bhean seo ar dha uair 'na dhiaidh seo, agus thug sí dha madadh eile do air dha chaora. Lá amhain bhi sé amuigh fríd na chnuic agus chonnaic sé teach beag deas.
    Chuaidh sé suas fhad leis an doras agus isteach leis ach ní raibh duine ar bith na comhnuidh ann agus dubhairt sé leis fhéin go ndeanfadh an teach sin cúis do fhéin agus a deirbhshiur.
    Nuair a chuaidh sé 'na bhaile d'innis sé seo do'n deirbhshiur
    AT0315: The Faithless Sister