School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí bean ann am i amháin agus bhí triúr nigheanach aicí, agus posadh an triúr, agus núair a tháinig i lá a rabh siad ag gabhail i gcionn a tsaoghail dubhairt an mháthair leobhtha anois tá sibh ag imtheacht i dteach díbh fhein agus na bigid a lá coidhche g

d'innis sí duithe an amaidigh a bhí ar an bheir nighean eile.
    Rinne sí fhéin agus an mháthair eadradh gáiridhe faoi'n bheirt nigheanach comh beag taogras as bhí ionnta. D'imthigh an mháthair lá thar na bharach agus í an shásta ag amharc ar go difriogacht as bhí a nighean óg. Tá siad na gcomhnuidhe go saidhbhir o shoin ar thaobh chnoc Corr an Traena, agus ní fhacas iad a riamh o shoin.
    Brighid Ní Dhubhthaigh
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Donegal