School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Cashelnagor, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

Sgéal
Bhí bean ann am i amháin agus bhí triúr nigheanach aicí, agus posadh an triúr, agus núair a tháinig i lá a rabh siad ag gabhail i gcionn a tsaoghail dubhairt an mháthair leobhtha anois tá sibh ag imtheacht i dteach díbh fhein agus na bigid a lá coidhche gan ruball oraibh. Nuair a d'imthigh an chead nighean dubhairt an mháthair léithe, "Anois tá tú ag imtheacht a chongbhail toighe duit fhéin agus na bí lá coidhche gan ruball ort.
Pósadh an dara nighean annsin agus dubhairt a máthair an rud céadhna léithe, " Anois, tá tú ag imteacht a chohgbail toighe duit fhéin agus na bí lá coidhce gan ruball ort.
Nuair a d'imthigh an

Brighid Ní Dhubhthaigh