School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Scéal (continued)

Bhí fear agus bean ann aon am amhain 7 bhí siad n-a gcomhnuidhe ag taobh cuain. Bhí mac amhain acu 7 ní rabh sé glan ar dhoigh ar bith.

" Och is iomdha rud amaideach ariamh a raibh tusa ag brongloidigh air", arsa sise.
    Bhí luthghair mhór air an athair annsin nuair nar mharbhuigh sé a mhac fhéin. Bhí iongantas mór air fósta comh h-aosta cuma a bhí a mhac agus comh fallsa agus bhí sé cionnas nach nigheadh sé a aghaidh agus nach nglanadh sé é fhéin.
    Nuair a d'éirigh an mac agus a mhathair ar maidín bhí iongantas mór ortha nuair a chonnaic siad an fear seo rómpa. Bhí luthgair mhór ar an bheirt roimhe agus thug said féásta mór do.
    AT0910B: The Servant's Good Counsels
    Caitlín Ní Dhubhthaigh