School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Caiseal na gCorr, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

1. Sgeúl:- Múrchadh beag ahgus Murachadh Mór
    Bhí beirt fhear ann am amhain arbh ainmneacha doibh Murchadh beag agus Murchadh mór. Bhí Murchadh mór iontach saidhbhir agus achan rud aige ní b'fearr na cheile. Bhí Murchadh beag iontach bocht, ní rabh aige acht teach beag ceann tuighe agus giota beag talaimh.
    Bhí garradh beag deas ag Murchadh mór fosta agus bhí mórán tortha ag fás ann. Rinne a bhean sugh craoibh do de chuid de na tortha am amhain. Lá amhain na dhiaidh seo d'imthigh an bheirt acu bealach éigin agus nuair a fuair Murchadh beag ar suibhal iad, chuaidh sé fhad leis an teach agus chonnaic sé nach rabh an glas ar an doras. Chuaidh sé
    AT2030: The Old Woman and her Pig
    Caitlín Ní Dhubhthaigh