School: Caiseal na gCor (roll number 3294)

Cashelnagor, Co. Donegal
Donnchadh Mac Giolla Chearr

Scéal

Bhí fear ar an Bhealtaine mhóir da dtabhairfeadh siad Mícheal Ó Geidighe air. Thainig sé anuas go maith ar an tsaoghail agus ní raibh aige sa deireadh ach sean bhéach bán.

Sgéal

Smaointigh sé go ndíolfadh sé an sean bheach bán, agus dhíol sé é. Ach ní bhfuair sé air ach mala brioscaí.
D'imthigh sé leis a ndíol fríd an tír ach ní thiocfadh leis móran a dhíol nó bhí sé fhéin ag ithe an chuid is mo aca.
Dubhairt sé leis fhéin nach ndeanfadh seo cúis agus dubhairt sé go gcaithfeadh sé gleas beo níos fearr no seo a fhagail. Chuaidh se sios

Mánus Ó Gallchobhair
Meenala, Co. Donegal