School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal (continued)

Bhí triúr fear thall in Albain agus cha rabh siad ag faghail oibre ar bith le déanamh agus cha rabh airgead ar bith aca le biadh a cheannacht dóibh fhéin.

a d'innis an sgéal seo damh air an 10adh lá de Mhárta 1938
  2. Scéal

Bhí lanamhain le pósadh uair amháin agus bhí an mhathair agus an inghean a bhí le pósadh amuich fa choinne uisge san oidhche.

Bhí lanamhain lé pósadh uair amháin agus bhí an mhathair agus an inghean a bhí le pósadh amuigh fá choinne uisge san oidhche
    Thoisigh siad a dhíospóireacht fa cé a chuirfheadh siad faoi an leanbh nuair a bheithidh a bhaisdeadh.
    Dubhairt an t- athair leis fhéin go n- imtheochadh sé go bhfeicfeadh sé an bhfuigheadh sé beirt chomh h- amaideach leis an bheirt seo
    D'imthigh sé leis agus nuair a bhí sé ag siubhal ar feadh trí mhí thainic sé go dtí teach bheag uaigneach. Bhí triúr fear annsin agus iad ag iarraidh an bhó a
    AT1210: The Cow is Taken to the Roof to Graze
    Brian Ó Dubchon