School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann am amháin agus bhí sé ar shiubhal leis ag bun na gcnoc agus casadh bean air agus bhí stocach beag léithi.

(continued from previous page)
    gnotha aige amuigh agus dubhairt sé go mbeadh sé isteach arais i gcionn bomaite. Chuaidh sé amach annsin agus nuair a fuair sé é féin amuigh d'imthigh sé an méid a thiocfadh leis fríd na páirceanna.
    Sa deireadh tháinig an oidhche air agus ní rabh solas ar bith le feiceail aige acht solas amháin a bhí tuairim is míle uaidh.D'imthigh se an méid a bhí ina chorp ag tarraingt ar an t-solas. Tháinig sé fhad leis an teach agus bhuail sé ar an doras acht níor leigeadh isteach é.
    Séamus Mac Eachmharcaigh
    Glaise Chú, Co. Donegal