School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal (continued)

Bhí fear ann am amháin darbh ainm Seán. Bhí cró beag tigh aige féin agus a mháthair.

(continued from previous page)
    bearraid dhearga uilig ortha. Thiomán Séan an t-iomlán aníos roimhe agus dhruid geaftaí ifrinn arís agus d'imthigh leis ag tarraing ar an bhaile. "Pioc dó shean-mhathair mhór amach as iad sin anois," arsa Séan, leis an mhaighistir. D'iarr an 'ar imtheacht agus iad fhágáil thíos arís. Dubhairt Séan nach bhfágfadh dubhairt an maighistir dá ndéanfadh sé sin nach gcuirfeadh sé aon phionús níos mó air. D'imthigh Séan annsin agus d'fhág sé an t-iomlán thíos i n-ifreann arís agus táinig sé na bhaile bréagh sásta leis fhéin annsin.
    D'innis Pádraig Ó Earlaigh an scéal seo thuas domh. Tá sé 79 bliadhain d'aois, agus tá sé na chomhnuide ar an Árdaidh Bhig. D'innis sé an scéal seo domh ar an 14adh lá
    Pádraig Ó Earlaigh
    An Ardaidh Bheag, Co. Donegal