School: Cnoc na Naomh

Cnoc na Naomh, Co. Donegal
Pádraig Mac Cnáimhsighe

1. Scéal (continued)

Bhí bean ann fad ó shoin, agus oidhche Shamhna a bhí ann. Bhí sí na suidhe cois na teineadh ag sníomh.

fear."
    "Tá," arsa sise, "agus níl fhios agam caidé a dhéanfaidh mé leobhtha." "Nuair a bhéas tú thuas ag taoibh an toighe, sgairt amach go bhfuil an teach ar theinidh" arsa seisean." Nuar a bhí an bhean thuas ag taoibh an toighe sgairt sí. "Tá an teach ar theinidh." léim an mhuinntear a bhí istigh, agus thosuigh siad a bhéicfigh. Briseadh na h-adharca díobtha nuair a bhí siad ag gabáil amach ar an doras. Chonnaic siad annsin nach rabh an teach ar theineadh, agus bhí siad ag sgreadaidh ag an doras go dtí gur sgairt an coileach ar maidin.
    D'innis Pádraig Ó Earlaigh an scéal seo domh. Tá sé 79 bliadhain d'aois, agus tá sé na chomhnuidhe ar an Árdaidh Bhigh. D'innis sé an scéal seo domh ar an 14adh lá de Mharta, 1938.
    Pádraig Ó Earlaigh
    An Ardaidh Bheag, Co. Donegal