School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

fhainníní agus fosta na léigheas ag gearabógai.
    Daoine a bhíonn breoite agus go bfághann biseach agus gur maith leo a lámha a cruaidheadh i gcoir oibre airíst nígheann agus fagann siad a lámha san uisge seo leis Ghuí an tuisge na lámha breágh chruaidh agus congbhuigheann sé iad saor ó ghaoga (hacks).
    Nuair a bhíonn fir seal fáda gabhaíl dó bhainnt na mónadh-go mór mór fear a chaitheann bunadhas a ama ag cuir as poll tagann rud ar a lámha a dtugtar "tálach" air.
    Má gní sí na lámha a nighe go minic san seasuír seo chá dtig seo air. Sé an chiall atá le tálach go n-éirigheann ceaol na láimhe an lag a thairbhe bheith ag stracadh amach an mhoín go mór mór moín go bhfuil neanntrach (saghas feír) go fairsing ionnta. Deirtear go bhfuil croiceann sarcoinne go
    Seán Ó Gallchobhair
    Tommy Mac Caisleán