School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

Sean fhoicle.
    Cialluigheann sé nuair a thagann anás ar bith ort is ar charaid a tharraingeochas tú chun cabhair d'fhághail.
    5. Cam díreach an rod is é an bealach mór an aithghire.
    Cialluigheann sé, is cuma má tá an bealach fáda nó goirid, is fearr duit siubhail leat no aithghire do ghlacadh fríd paírceanna.
    6. Muna gcuirfidh tú sna Earrach ní bhainfidh tú san Fhoghair.
    Cialluigheann an sean fhocal seo muna gcuirfidh tú an bharr san Earrach ní bhéidh sé le bainnt agat san Fhóghmhar.
    7. Is fearr uaigneas maith nó droch chuideachta.
    Cialluigheann seo gur bfhearr duit uaigneas a bheith ort i gcomhnaidhe no droch chuideachta a bheith leat.
    8. Ceannaigh sean rud agus bíodh gan aon rud.
    Innstear dúinn ins an sean fhocal seo, gan sean rud a cheannacht no i gcionn tamall ní bheíth aon rud agat.