School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

1. Cluichí
    Seo iad na cluicí a imruigheann fir óga an bháile seo.
    Cloch Ghulainn.
    Bíonn ceathar no cúigear i gcomhnaidhe ag imirt an chluiche seo. Bíonn cloch trom aca agus an té a chaitheas an cloch cúig slat ar shiiubhal gheobhaidh sé sin dúis.
    Dalág.
    Imruigheann na gasúraí beag an cluichi seo, Cuireann duine éigin dalág ar ghasúr éigín. Caithfidh an gasúr ina bhfuil an dalág air na gasúraí eile a leannstan. Má bheireann sé ar eínne caithfidh seisean iadsan a leannstaint. An triochmhadh duine a thuiteas sé ar bheirtear " an Stucaire" ar an duien sin.
    Pillear Stád
    Seo é an dóigh i na n-imruightear cluichi " Pilléar Stad". Báll, cloch agus leac a fhághail. An cloch do fhágaint na shuidhe ar chluidhe an leac a fhághail na shuighe ar an chloich agus an bhall ar an bharr. Annsin gheobhaidh gach duine cloch agus caithfidh gach duine a chloch ar. Cé bith a leagas an bhall
    Séamus Mac Aodha