School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    leím sé isteach sa chaorán annsin agus char stád sé agus níor stad i choidhche fhad is bhí aon trup ón ghluaistin le móithail. Rith sé míle siar an caorán sul a raibh sé ag bun an rása. Cúig mhíle déag a shín an rása gan tracht ar an rása sa chaorán ar chor ar bith. Bhí Brian comh luath leis fuair greim air le h-obair mhór agus rinne é mhealladh leis abhaile. Bhí bean Brian ag cuir síos an dinnéar nuair a dimthigh siad agus ní raibh sí acht go díreach acht indiaidh an t-uisge a bhaint daobhtha nuair a bhí Brian agus an beach araist ar an tsráid!