School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

1. (continued from previous page)
    bhéadh air an sagart a d'oibrigh an miorbhailt a thabhairt suas do lucht an dlighe lá ar na bhárach. Nár bhrónach an scéal é. Dubhairt an sagart nach raibh sé ag iarraidh aon rud mar gheall ar an mhiorbhailt acht go ngealladh an lánamhain an chreideamh Chaitloiceach a ghlacadh chuca fhéin agus a dteaghlach. Bhaist sé iad in áit na mbonn. Chuaidh siad fá chomhnuidhe acht ní raibh intinn shuaimhneach ag an oifigeach nó ag na mhnaoi,
    Smaointigh siad ar chleas chun cead a chinn athabhairt don sagart.
    Dhéirigh an bheirt aca agus diarr siad ar an sagart a bhaint as na bonnaí agus bhain.
    Sul a dteachaidh an t-oifigeach na bearraice ar maidin mharbh an bhean mart agus steall sí cuid den fhuil ar an oifigeach ar a aghaidh lámha agus ceirteach. Dinnis sé dó na h-árd oifigigh nuair a chuaidh sé na bearraice go bhfuair an sagart lámh-an-uachtair air agus gur éalaigh sé
    Seán Ó Gallchobhair
    An Fál Carrach, Co. Donegal