School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

1. Sean Sceál
    Bhí sagart i bhfolach ar an Mhucaois chuaidh na saighdiúrai ar a thóir. San am sin bhí comhnuidhe ar an oifigeach a bhí ortha i gcnoc an Chaiseál. Bhí na na saighdiuraí fá chomhnuidhe inGort a' Choirce.
    Chaith siad lá fáda indiaidh an t-saghairt agus fá dheireadh thiar thall beireadh air.
    Bhí an oidhche dhubh ann nuair a bhain na saighdiúrai agus a bpriosúnach amach Cnoc-an- Chaisil. Marbh tuirseach mar bhí gach aoinne badh mheasa an t-oifigeach nó nduine aca.
    Ní raibh siad ag deireadh an rása go fóill. Bhí ortha le dul síos go Gort a Choirce lena bpriosúnach. Rinneadar a sgríste i dtoigh an oifigigh Chomharlaigh an t-oifigeach leis na saigdiúrai. Rinne siad amach gur bhfeárr don oifigeach gan dul thar a bhaile fheín an oidhche sin.
    Seán Ó Gallchobhair
    An Fál Carrach, Co. Donegal