School: Mín Doire (roll number 16151)

Mín Doire, Co. Donegal
Seán Ó Gallchobhair

thú." Rinn Micheal mar a diarr said air agus gaidé bhí sé ag marcuigheacht air ach air bhoachallán buidhe. Diompar siad é thar sléibhte agus gleantáin aibhbeacha agus lochainn.
    Is iomdha iarracht a thug Micheal bocht ar imtheacht uathfa ach níor éirigh leis agus char stad siadsan gur fhág sé siad shiar i gCearlár na gCeallaigh beaga é.
    Anois bhí Micheal iongantach scáruighthe mar ní rabh fhios aige faoi Dhia caidé an dóigh a bhfuigheadh sé arais na bhaile.
    Dubhairt fear den mhuintear mhaithe le micheal "ar mhaith leat ar dhul giota uile" "níor mhaith liom" arsa Micheal "ach bhéinn buidheach beannuighthe daobh. Dá bhfíogadh seibh arais mé sa bhaile" "bhál" arsa na Daoine Maithe leis "léim a mharcuigheacht air seo" agus léim micheal a mharcuigheacht ar an bhoachallán buidhe arais agus char stad siad gur fág siad sa bhaile arais é, léim Mícheal anuas den bhoachallán buidhe. Go tuith géarr agus a thiocfadh leis agus thug sé buidheachas den mhuintear mhaithe. Ach mó léan cha dtearr sé aon lá maith ní bá mhó.
    Seamús O Brogain
    Domhnall O Broghain