School: Gort an Choirce

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easboic

1. (continued from previous page)
    ag baint achuid éidigh dé agus a'sgairtigh agus a sgreachaigh. Shíl an mhuintear eile go raibh sé ar mire agus gur a mhuc a ba chiontuighe leis. Stad siad uilig dé ithe na muice agus fuair Brían an chuid eile dén mhuc ó sin amach.
  2. Sgeul An Sagart Ó Fríghill
    Ins an am fad ó tuairim trí chéad bliadhain nó níos mó, bhí fear 'na chomhnuidhe i nGleann Mhic Chuinn i n-aice Leitir Ceanainn darbh ainm Cormac Ó Dubhgáin, agus bhí sé pósta ar Úna Ní Bhaoighill. Maidin amháin i dtús a' tsamhraidh rinn sé réidh le dhul a bhaint mónadh. Ní raibh sleaghán ar bith aige agus chuaidh sé go dtí teach na comharsan fá choinne ceann ar iasacht. An chead teach a casadh air, teach Mhaolmhuire an Bhata bhuidhe. D'amharc sé isteach ar an doras agus
    Aodh Ó Dubhthaigh
    An Bhealtaine Íochtarach, Co. Donegal