School: Gort an Choirce

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easboic

1. (continued from previous page)
    aiteann agus driseogaí go raibh se millte stróca agus annsin leig na bhaile é. Nuair a chuaidh an gadaidh fhad leis an Rígh fuair sé an mala airgid a ghealladh dó agus bhí sé sádhbhair ó'n lá sin go lá a bháis.
  2. Bhí fear na chomhnuidhe ar an tSean bhaile uair amháin agus bhí sé an-tugtha de chleasa. Brian Ó Feosaidh a ba ainm dó. Lá amháin dubhairt sé leis a mhathair "Gabh annseo go dtaisbeannaidh mé duit caidé an rud "War out", Chuir sé bata faoí chomhlaí agus chuir sé ropa ar an bhata. "Anois" ar seisean leis a mhathair "Gabh thusa isteach faoí'n chomhlaí" Chuaidh, Nuair a fuair sé faoí'n chomhlaí í tharraing sé an rópa agus thuit an
    Sorcha Ní Chuireain
    An Seanbhaile, Co. Donegal