School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    go dtarradh sé go dtí 'plaic'. Ca bith duine a dtitfeadh an focal deireannach ar a chois, chaithfeadh sé an chos sin a tharraingt isteach faoi. Rachadh an cleas ar aghaidh go dtí nach mbéadh sínte amach as ach cos amháin. Ca bith duine é sin cuirfish dallóg air agus rachadh an chuid eile uilig i bhfolach. Annsin chuartochadh an té bhi dallta iad.
  2. Crugaide, cragaide lár mo dhroma-sa lár do dhroma-sa. Ca mhéad méar ar bhocaide-boc.
    Cleas é seo a d'imrimis nuair a bhi mé i mo ghasúr. Chromfadh duine amháin agus sheasochadh duine eile as a cheann agus déarfadh sé an ramas, agus é ag bualadh buille idir an dá shlinneán ar an té bhí crom le gach truime sa ramás. Annsin d'fhosgladh sé a dhorn agus shíneadh i n-áirde méar no dhá mhéar