School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    fhriotholadh dó. Char labhair an cailín agus nuair a fosgladh an doras ar maidín chuaidh sí go toighe an t-sagairt agus d'innis sí do caidé mar bhi. Dubhairt an sagart go rachadh sé léithe an oidhche sin go bhfeicfeadh sé caidé a thárlochadh. Chuaidh siad go tigh an phobail agus nuair a chuaidh sé domhain san oidhche nocht tais an t-sagairt a bhí marbh agus d'fhíafruigh sé an rabh aon duine annsin a dheánfadh an t-aifreann a fhriothamhladh dó agus dubhairt an sagart a bhi beó go ndeánfadh seisean do é. Nuair bhi a t-aifreann ráidhte aige a'imthigh sé as amharc mar bheadh splainnc ann.
  2. Bhi bád amuigh ag iascaireacht lá. Bhi lá deas ciúin acu ag gabhail amach de'n fhuireann. Nuair