School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. Bhi sagar ann uair amháin agus fuair sé bás. Is cosamhail go rabh aifreann le rádh aige nar dhubhairt sé agus ní rabh sé fá shuaimhneas indiaidh a bháis. Bhi cailín bocht a'gabhail thart ag iarraidh déirce ins an pharoiste agus thárla go deachaidh sí isteach go toigh an phobail le paidir a rádh. Bhi coim na h-oidhche ag teacht agus nuair a chuaidh sí isteach go toigh an phobail thuit sí i n-a codhladh. Cuireadh an glas ar dhoras toighe an phobail fá choinne na h-oidhche. I lár na h-oidhche mhuscail an cailín beag agus d'amharc sí thart agus chonnaic sí sagart ar an altóir a bhí a gabhail a leigheadh aifrinn. Caidé bhi ann ach taidhbhse an t-sagairt. Chuir an sagart ceist an rabh aon duine annsin a dheánfadh an t-aifreann a
    Íde Nic Giolla Easbuic
    Nóra Ní Gallchobhair