School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. (continued from previous page)
    an teach chuaidh sé tríd pháirc choirce a bhí geárrtha agus ní rabh don stuca ins an phairc nach rabh scaifte caorach ag ithe air. Thoisigh sé a chur na gcaorach, acht an áit a gcuirfeadh sé an tóir ar sgaifte thiocfadh a dhá oiread i n-a n-áit. Chuaidh sé isteach un toighe fá choinne an mhadaidh agus ag teacht amach do ní rabh caora le feiceail aige. Láthair na mhárach tháinig sé amach fá choinne an chocain mar mheas sé go rabh an coirce uilig ithte agus caidé do bhearramhail an t-iongantas abhí air nuair a chonnaic sé nach rabh oiread agus grainín de'n choirce ithte?