School: Gort an Choirce (roll number 11815)

Gort an Choirce, Co. Donegal
Séamus Mac Giolla Easbuic

1. Bhi féirmeóir ann aon uair amháin agus bhi buachaill aimseara a dhioghbhail air. Chuaidh sé go margadh na smhna i Litirceanainn agus rinne sé buachaill a fhastodh. Chuaidh siad 'un a bhaile agus chuir sé a sháith iongantais ar an bhuachaill gloinne uisce bheatha a fhághail ón mhaighistir indiaidh a shuipeara. Bhi go maith a's ní rabh go h-olc go dteachaidh an buachaill a luighe agus go rabh sé ar bhordaibh a ghabhail a chodhladh. Tháinig ceathrar fear dubh isteach agus shín siad cómhnair ag taoibh na leabtha agus d'éaluigh leo amach an doras arís. Bhi an buachaill bocht i gcruadh chás agus é dórtughadh alluis do féin le tréan eagla nuair a d'éirigh an clár de'n chómnair agus seo amach fear aistí feistighthe i n-éideadh na marbh.
    Éamon Mac Pháidin
    Éamon Mac Pháidin