School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    sé sásta. Dubhairt sé go rabh lá thar na bhárach cuireadh amach a d'obair é. Dubhairt an maighistir le na mnaoi go gcaitfidh sé rud éiginteacht a dhéanamh leis an ghasúr.
    Dubhairt a bhean go rachadh sise amach go dtí an áit a rabh sé ag obair agus go sgairteidh sí "cucoo" trí huaire agus go bé sin lá Bealtaine agus go gcaitfidh sé dul na bhaile. Dubhairt an gasúr nach beith nach dtáinig an cuach go fóill agus nach dtáinig lá Bealtaine go fóill agus sgaoil sé an bhean agus chuir sé ceist ar a mhaightir ar rabh coraigh air agus bubhairt an fear go rabh cinnte.
    Thug se leis sgian agus bhain an d'en fhear. Annsin thug an maighistir a tuarastal dó agus d'imthig sé chun an bhaile.
    AT1000: Bargain Not to Become Angry
    AT1029: The Woman as Cuckoo in the Tree