School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

agus phós sí arís. Tháinig an mac a cainnt leithise agus bhí an gasúr ag éisteacht leobhtha.
    Dubhairt an bhean leis an mhac go dtabhairfeadh sí a dinnéar amach i mbarach aige. Chuir sé ceist goidé an dóigh a mbeadh a fhios aici an áit ina mdeadh sé.
    Dubhairt an mac go mbeadh beadhach bán agus beadhach buidhe aige. Dubhairt an bhean go ndéanfadh sin gnoithe.
    D'imthigh sé agus d'imthigh an bhean na bhaile. Bhí fhios ag an gasúr goidé a dubhairt siad uilig.
    Ar maidin lá thar na mbárach bhí an gasúr ag dul amach a d'obair agus d'iarr an fear air na beathaigh a thabhairt leis. Thug an gasúr leis na beathaigh agus fuair sé éadach bán agus chuir sé ar cheann de na beathaigh é agus fuair sé beathach buidhe agus d'imthigh sé. Chuir an maighistir ceist air cad chuige an rabh éadach bán aige ar an
    Bríghid Ní Colla
    Seósamh Ó Colla