School: Luinneach (roll number 13958)

An Luinnigh, Co. Donegal
Eoghan Mac Giolla Chomhghaill

1. (continued from previous page)
    ins an teach seo, agus bhí triúr mac aige fosta. Fosgladh an doras daobhtha, agus chuir an rí ceist ar an fear a ba sine cá rabh lár an domhain, agus cha rabh fhios aige-sean. Annsin chuir sé ceist ar an dara fear fosta acht ní rabh fhios aige-sean acht oiread. Chuir sé ceist ar an tríocmhadh fear acht ní rabh seisean abálta a fhuasgladh. Annsin dimthigh siad leobhtha an dara h-oidhche agus tháinig siad go dtí teach a rabh féasta mór ann, agus bhuail siad an doras.
    Chuir an rí ceist ar an fhear a ba sinne caidé an cheird a bhí aige, agus dubhairt sé gurab é an ceoltóir a b'fhearr ar an domhan, agus dubhairt seisean gurab é sin an rud a bhí díth air-sean. Chuir sé ceist ar an dara fear caidé an posta a bhí aige-sean, agus
    Anna Nic Aodhachain
    Toirdbhealach Mac Aodhachain